Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını hatırlatan Bakan Göktaş, fonun şartlarını ve nasıl işleyeceğini açıkladı.

Öncelikle, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesi üzerinden alınacağını belirtti. Fonun ilk aşamasında deprem bölgesinin pilot bölge olarak seçildiğini açıklayan Bakan Göktaş, bu kapsamda Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularını alacaklarını ifade etti. Ancak ilerleyen süreçte programın tüm gençleri kapsayacak şekilde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını da vurguladı.

Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Fonun amacının, gençlerin evlilik hayallerine ve projelerine destek olmak olduğunu belirten Bakan Göktaş, faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve gençlerin kendi projelerini hayata geçirebileceklerini söyledi. Başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını da ekledi.

Başvuru şartlarına değinen Bakan Göktaş, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasındaki gençlerin başvurabileceğini belirtti. Ayrıca, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiğini ve resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğini açıkladı.

Başvuran gençlerin Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrası sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Göktaş, bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını sözlerine ekledi.