Yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklık, Marmara Bölgesi'nde daha da artmaya devam ediyor. Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir'in açıklamalarına göre, nem oranının yüzde 90'lara kadar yükselmesi, eyyam-ı bahur sıcaklarında hissedilen sıcaklığın 4-5 derece artmasına neden oluyor. Özellikle Marmara'da rüzgarın olmaması, bu durumun etkisini daha yoğun hissedilmesine yol açtı ve bazı insanların bunalım yaşamasına neden oldu.

Ancak güzel haber, bugün itibariyle Marmara Bölgesi'nde eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisini kaybedeceği yönünde. Hafta sonundan itibaren İstanbul ve Marmara'da sıcaklıkların mevsim normallerine gerileyeceği belirtiliyor. İstanbul'da hafta sonunda sıcaklık 32-34 dereceyi geçmeyecek.

Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu Genelevde 'Sigara' Tartışması: Beyzbol Sopasıyla Kafasına Vuruldu

Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir, hafta başından itibaren de sıcaklıkların daha da düşeceğini ve mevsim normallerine döneceğini ifade ediyor. Pazartesi günü İstanbul'da sıcaklık 28, salı günü ise 29 derece olarak tahmin ediliyor. Salı gününden itibaren Marmara'nın doğusu, Balıkesir ve Bursa'da yerel sağanak yağışlar görülebileceği, ancak bunun lokal olacağı belirtiliyor. Çarşamba günü ise İç Ege, İç Anadolu'nun batı kesimleri, güney kesimleri ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde de zaman zaman yağış alma ihtimali var.

Güneydoğu Anadolu'da ise eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi önümüzdeki cumaya kadar sürecektir. Bunun dışında diğer bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek ve daha rahat bir hava şartı sağlanacak.