İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe suni fiyat artışlarına ve stokçuluğa karşı mücadele etmek için yeni bir sistem kuruyor. İlaçlarda kullanılan barkod benzeri bir elektronik uygulama ile sıfır araçların üretimden müşteriye kadar olan tüm aşamaları kontrol altında tutulacak.

Bu yeni sistem sayesinde araçların üretim, sevkiyat, satış ve teslimat gibi süreçlerin tümü kaydedilecek. Bu sayede, araçların distribütör ve bayilerde ne kadar süreyle kaldığı izlenebilecek ve stokçuluk faaliyetleri engellenmeye çalışılacak. Özellikle olağan dışı beklemeler ve spekülatif fiyat artışlarına yönelik tespitler yapılacak.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Ticaret Bakanlığının bu adımını olumlu karşıladıklarını belirtti. 6+6 yönetmeliğinin ikinci el otomobil piyasasında spekülatif fiyatlamalara karşı etkili olduğunu ifade eden Ertemel, ürün takip sistemi sayesinde stokçulukla gelen fiyat artışlarının önüne geçileceğini ve gerçek tüketicinin otomobile erişiminde kolaylık sağlanacağını düşündüklerini dile getirdi.