Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

2023 yılı sonuna kadar emekli olan EYT'liler, 2024 yılı Ocak ayından itibaren emlak vergisinden muaf olacak. Bu olumlu gelişme ile EYT'lilerin maddi yükü hafifleyecek. İşte, EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti için belirlenen şartlar...

Muafiyetten yararlanmak için emekli olan kişinin brüt 200 metrekareyi aşmayan tek mesken sahibi olması gerekiyor. Aynı anda birden fazla mesken sahibi olanlar bu muafiyetten yararlanamayacak.

Muafiyet şartları arasında, emekli olan kişinin arsa, arazi veya işyerinden elde ettiği gelirin bulunmaması önemli bir kriterdir. Bu tür gelire sahip olanlar muafiyetten yararlanamayacak.

 EYT'lilerin muafiyetten yararlanabilmek için belediyeye yazılı başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sürecinde belirtilen şartları sağlayan emekliler, muafiyetten faydalanma hakkını elde edecek.

 Bu yılki menkul sermaye iradı geliri 150 bin TL'yi aşmayan EYT'liler, gelecek yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanacak.