Türkiye'de 16 milyon emeklinin gözü, bayram ikramiyesine yapılacak zamda. Emeklileri heyecanlandıran zam açıklamasının ardından çeşitli senaryolar konuşulmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye bayram ikramiyesinde artış olacağını açıklamıştı.

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere her yıl iki kere bayram ikramiyesi ödeniyor. Ancak, merak edilen konulardan biri de EYT'lilerin bu ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı.

Uzmanlar, ikramiyelerin 5'er bin lira olmak üzere toplam 10 bin liraya yükselmesinin güçlü ihtimal olduğunu üzerinde duruyor. Konuşulanlar arasında yüzde 49,25'lik zam oranının ikramiyelere de uygulanması bulunuyor. Bu durumda emekli ikramiyeleri 2 bin 985 liraya yükselecek ve toplam ödeme 5 bin 970 lira olacak.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Diğer bir senaryoda ise, 2 bin liralık ikramiyeye yüzde 100 zam yapılması konuşuluyor. Bu durumda ise emekliler 4.000 liradan iki sefer ödeme alacaklar.

Bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği de merak konusu. Ramazan Bayramı, 10 Nisan'da idrak edilecek ve ikramiyeler bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Dolayısıyla 1-9 Nisan tarihleri arasında bütün emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklar.

EYT'lilerin durumu da dikkate alındığında, ilk ikramiye ödemesi öncesi emekli olmaya hak kazanan herkes zamdan yararlanabilecek. Nisan ve mayıs ayının sonuna kadar başvuran EYT'liler ve sigortalılar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler. Bu, emeklilik için başvuruların zamanlamasının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.