Türkiye Büyük Millet Meclisi, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük iki deprem sebebiyle genel kurul toplantılarına ara vermişti.

Verilen ara bugün genel kurulun toplanmasıyla bitmiş oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun ilk gündemi çok beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun değişikliğinin görüşülmesi oldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun değişikliği, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile mümkün olacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamalarda bulundu:

"Uzun bir aradan sonra bugün Meclisimizi açma imkanı bulabildik. Bugün uzun zamandan beri üzerinde çalıştığımız, ilk etapta yaklaşık 2,5 milyon, toplamda 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren EYT düzenlemesine başlamayı planlıyoruz.  Tüm partilerimizin olumlu katkısıyla süreleri makul ve dengeli kullanarak bu akşam yasalaştırmayı ümit ediyoruz ancak bu süre konusunda uzlaşı olmazsa yarın ya da öbür gün yasalaştırmayı hedefliyoruz; ümidimiz, niyetimiz bu akşam mutlaka bu kanunun yasalaşması şeklinde." diyerek açıklamalarda bulundu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 1. maddesi ile ilgili milletvekillerinin konuşması yapılarak EYT sorununun çözümü, Genel Kurul'da görüşülmeye devam ediliyor...