Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis tarafından geçmesi halinde, EYT’nin ilk maaşının 1 Mart’ta yatacağını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin pazartesi günü açıklanacak ve Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

EYT İlk Maaş: 1 Mart

Bakan Bilgin, EYT’nin ilk maaşının 1 Mart’ta yatacağını belirtti.

EYT Tarihi: 1999'dan Önce Çalışanlar

9 Eylül 1999 tarihinden geriye doğru esnetilme mümkün değil. Çalışmaya 8 Eylül 1999’dan önce başlamış olma şartı vardır.

EYT'nin Maliyeti

Bakan Bilgin, EYT maliyetinin 120-150 milyar arasında değişebileceğini açıkladı. Rakamlar hesaplanması devam eden bir konu.

EYT'nin Kapsamı 

EYT 23 yıllık sorunun çözümüne yönelik bir teklif. 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanlar dahil herkes EYT’den yararlanabilecek.

EYT, emekli olma şartlarının yaşa takılması durumunda maaş alma hakkını sağlamayı amaçlayan bir düzenlemedir. EYT 25 Ocak'ta TBMM'de imzaya açılmıştır ve 30 Ocak'ta Meclis Başkanlığı'na sunulacaktır. EYT'nin şartları ve kapsamı 30 Ocak Pazartesi günü saat 11.00'de açıklanacaktır. EYT, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlamış olanları kapsar ancak staj ve çıraklık başlangıçları dışında kalacaktır. EYT'nin ilk maaşı 1 Mart'ta ödenecektir. EYT'nin maliyeti hakkında verilen rakamlar arasında 120-150 milyar TL aralığında değişebileceği belirtilmiştir.