KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi' ile evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi imkanı sunuluyor. Bu teklifle genç çiftlere yönelik olarak Aile ve Gençlik Fonu kurulacak, bu fonun kaynakları petrol ve maden gelirleri, kanun ve kararnamelerle kurulu bulunan fonlardan, geri ödeme öngörülen projeler kapsamında geri ödemelerden, nakdi bağış, yardım ve hibelerden oluşacak.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, teklif hakkında yaptığı açıklamada, yaş sınırlarının bölgeye göre esnetileceğini belirtti. Bu sayede, projenin uygulanacağı bölgeye ve ilin özelliklerine göre yaş sınırları belirlenecek.

Evlilik kredisi almak isteyen genç çiftlerin, evlilik tarihinden önce veya sonra fonun ilgili birimine başvurması gerekiyor. Başvuru sahipleri, evlilik tarihinden itibaren 2 yıl içinde geri ödemesiz, 3 yıl içinde de faizsiz kredi alabilecekler. Kredi miktarı ve ödeme koşulları ise fonun yönetim kurulu tarafından belirlenecek.