Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden konut sahiplerinin tespiti için başlattığı çalışmalara hız verdi. Kira geliri potansiyeli olan adreslere tebligat gönderilerek, kiracı bilgileri elektronik ortama aktarılıyor ve beyannameye aykırı davranan ev sahiplerine yasal işlem başlatılıyor.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kirada konutları bulunan mülk sahiplerinin mart ayında gelir beyannamelerini verdiğini ifade etti. Maliye Bakanlığının kira gelirleriyle ilgili başlattığı çalışmanın Mersin'de de uygulandığını belirten Canpolat, kiracılara tebligatların dağıtılmaya başlandığını aktardı.

Canpolat, kiracılara yöneltilen sorular hakkında bilgi vererek, Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne davet edildiklerini ve burada ikamet süreleri, kira bedelleri ve ödeme kanallarıyla ilgili bilgilerin talep edildiğini söyledi.

Uçak Türbülansa Girdi: 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı Uçak Türbülansa Girdi: 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı

Konut sahiplerinin gelir beyannamelerini zamanında vermesi gerektiğini vurgulayan Canpolat, özellikle emeklilere dikkat çekti. Emeklilerin bazı vergi muafiyetlerinden yararlanabileceğini ancak kira gelir vergisi konusunda muafiyet bulunmadığını belirtti ve emeklilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.