Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, günlük kiralık evlerle ilgili yeni bir çalışma başlatıyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bu evlerin faaliyet gösterebilmesi için sertifika zorunluluğu getirileceğini ve otellerde olduğu gibi konaklayan kişilerin bilgilerinin ilgili kurumlarla paylaşılacağını açıkladı.

Bakan Ersoy, yapılan çalışmanın detayları hakkında şunları söyledi: "Bu evlere sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığa yapılacak başvuru ile bu belge alınacak. Ayrıca, otellerde olduğu gibi bu evlerde konaklayan kişilerin bilgileri de ilgili kurumlar ile paylaşılacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak."

Bakan Ersoy, kültür ve turizm açısından önemli olan bu tip kiralamalara karşı olmadıklarını, ancak dünyadaki uygulamalara uygun olarak bu tür faaliyetlerin kayıt altına alınmasını hedeflediklerini belirtti. Mevcut çalışmanın ilgili mevzuat düzenlemesiyle yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.