Hükümetin kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında yeni bir proje hayata geçiriliyor. Bu proje, 330 milyon euroluk kaynakla ilk etapta 36 bin konutun hızla dönüştürülmesini hedefliyor. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'ın yer aldığı projede evini yenilemek isteyenlere büyük bir destek sağlanacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Projenin şartları şu şekilde;

Aylık yüzde 0.69 faizle ve 180 aya kadar vadeli olarak, 2.5 milyon liraya kadar finansman sağlanacak.


Başka bir konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacak.


Ayrıca, A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi uygulanacak.


Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.


Bu desteklerle, kentsel dönüşümün hızlanması ve riskli yapıların yenilenmesi hedefleniyor. Proje, İzmir'in pilot şehir olarak seçildiği ilk aşamada başlatılacak olup, diğer şehirlerde de benzer uygulamaların devreye alınması planlanıyor.