Altın fiyatları peş peşe rekor kırmayı sürdürürken, gram altın için beklenen tahmin ve tarih geldi. 

Altın gram fiyatı bu hafta da yukarı yönlü bir grafik izledi. Ons altın fiyatı dün 2141 dolar seviyesine kadar çıktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bir gün içerisinde bu grafiğin iyi olmadığını söyleyerek '100 dolarlık satış gelebilir' yorumunu yaptı. Diğer taraftan altın gram fiyatı 2327 TL'ye ulaşarak rekorunu yeniledi. İslam Memiş, rekorun ardından dikkat çeken değerlendirmeler yaoarak altın için altında kritik eşiği açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

İslam Memiş'in açıklaması şu şekilde: "Altın fiyatlarında hem ons altın hem gram altın tarafında sert yükselişler var. Her gün rekor tazeleyen bir yükseliş trendi var. Bu yükselişler bizim için sürpriz değil. Çünkü bu yıl 3000 TL seviyesi üzerinde rakamları beklemeyi devam ediyoruz.

'2141 DOLAR SEVİYESİNE DEVAM ETTİRDİ'

Ons altın 2070 dolardan başlatmış olduğu yükselişleri 2141 dolar seviyesine kadar devam ettirdi ancak çok hızlı yükselişler olduğu için ben yükselişleri sağlıksız gördüm.

Teknik olarak ihlal edilen alanlar var. Tabiki yıl içinde 2350 dolar seviyesine kadar yükselişler olacak. Ancak bir günlük yükselişin bu kadar hızlı ve agresif olması tamamen fake yükseliştir. Dikkat etmek gerek.

İŞTE BEKLENEN TARİH!
Takip edeceğimiz yeni bant aralığı 2050-2150 dolar. 2141 dolar seviyesi görüldü tekrar bu fiyattan satış gelmesi çok kuvvetli. Elimde dolarım var bu fiyattan altın alır mıyım? Cevabı ise hayır çünkü beklemek gerek. 2100 dolar seviyesi altına sarkınca kademeli olarak alırım. Ama ons fiyatından elimdeki dolarla altın almam. Kar satışlarını beklerim.

"YAVAŞ YAVAŞ GERÇEKLEŞMESİ LAZIM" 
2350 dolar seviyeleri göreceğiz ama yükselişlerin yavaş yavaş gerçekleşmesi lazım. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi ve Fed Başkanının açıklamaları var. Dolayısıyla bahane yapıp tekrar 100 dolarlık satış gelebilir.

'BU 100 TL YÜKSELMESİ SAĞLIKSIZ'

Gram altın TL fiyatı dün serbest piyasalarda 2327 TL seviyesine kadar yükseldi. Ne yapılmalı? Dikkat edilmeli. Çünkü gram altın fiyatı agresif yükseldiği için düşüşleri de bi o kadar sert olabilir. Bir gün içinde 100 TL yükselmesi sağlıksız.

 
Ons ve dolardan destek aldı ama sağlıksız. O yüzden kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Takip edeceğimiz bant aralığı 2170-2270 lira. Yıl içerisinde Hazirana kadar 2500-2700 lirayı yılın son çeyreğinde 3000 lira seviyesini takip edeceğiz.

'ALTIN FİYATLARI BEDAVAYMIŞ DENİLECEK'

3000-3500 lira aralığı var mı? Evet var. Ancak sonra açıklayacağım. Önce 3000 lira seviyesine odaklandık. Her ay bir önceki ay altın fiyatları bedavaymış denilecek."