Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyacı olan vatandaşların hesaplarına yatırılan evde bakım maaşlarına temmuz ayında zam geldi. Memur maaş katsayısındaki artışla birlikte, evde bakım maaşları da yükseltildi. Evde bakım maaşı ödemelerinin ne kadar olduğu ve ne zaman yatacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Engellinin vasisi veya bakımını yürüten aile ya da akrabasına verilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında yapılıyor. Bu doğrultuda, temmuz ayı evde bakım maaşları 15 Temmuz'dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı.

2023 temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belirlendi. Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4.337 TL seviyesindeydi. Ancak temmuz ayında memur maaş katsayısındaki değişikliklerle birlikte, evde bakım maaşı yüzde 17,55 oranında zamlandı ve 5.098 TL oldu.

Evde bakım maaşını sorgulamak isteyen vatandaşlar, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabilir. Bu sayfaya T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak evde bakım aylığı bilgilerini sorgulayabilirler.

 

Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir! Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir!

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi