Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin Etimesgut ilçesi belediye başkan adayı olarak düzenlediği basın toplantısında, "Kuşakların sistemli olarak yok edilmesinden çok sıkıldım artık. Bakın 20 yaşındaki bir genç liseye başladığı zaman Anadolu Lisesi'nden başladı ama mezun olduğu zaman İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Bu büyük bir travma genç üzerinde" sözleriyle gençlerin eğitim yolculuğundaki değişimlere dikkat çekti.

Ayrıca, Beşikçioğlu'nun açıklamalarında Mansur Yavaş ile arasındaki ilişkiye de vurgu yapıldı. Beşikçioğlu, Mansur Yavaş ile aralarında sıkıntı olmadığını belirterek, "Mansur beyle biz hep görüştük. Dizi-filmlerimiz olduğumuz gidip ne yapacağımızı kendisine anlattık, özellikle pandemide Mansur başkanın Ankaramız için yaptıkları asla unutulmaz. Mansur başkan benim için çok bambaşka yerde. Çok değerli isim. Televizyonlarda izlediğim olayları ben yaşamadım, 'vay be siyaset enteresanmış' dedim. Mansur başkanımla asla sıkıntım olmaz. İkimizde Angaralıyız..." ifadeleriyle ikili arasındaki ilişkilerine değindi.

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

Ayrıca, adaylık teklifinin telefonla geldiğini belirten Beşikçioğlu, "Özgür bey ve Ümit beyle oturup sohbet ettiğimiz zaman çok ikna edici konuştular. Hayır diyemedim. 'Yapmak istediklerin yok mu?' dediler. 'Çok var' dedim. 'Al sana imkan' dediler. Genç bir ekibim var ve bu benim için çok önemli. Onların çok daha doğru içgüdülerinin olduğuna inanıyorum. Ve bunlar doğru yönlendirildiği zaman Etimesgut'u çok daha iyi yere getireceğiz." sözleriyle adaylık sürecine dair detayları paylaştı.