Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına destek ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ev Kadınlarına Prim Desteği

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

Bakan Işıkhan, ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başladığını açıkladı. Bu kapsamda isteğe bağlı sigorta sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Prim desteği çalışması, Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda yürütülüyor ve hedeflenen destek kesinlikle sağlanacak.


Esnafa Erken Emeklilik

Bağ-Kur prim gün sayısının 9,000 gün olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, bu gün sayısının 7,200 güne düşürülmesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Bu düzenleme seçim öncesinde verilen bir söz olduğunu belirten Işıkhan, bütçe disiplini çerçevesinde adımların atılacağını vurguladı.


EYT Emekli Sayısı ve Destek

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında emekli olanların sayısının 2 milyon olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu grupta olanların çalışmak istemesi durumunda özel sektöre dönenlere destek verildiğini açıkladı.


EYT ile ilgili olarak çalışanlara destek sağlanmasının devam edeceğini ifade etti.


Asgari Ücrette 2 TL Tartışması

Asgari ücretteki 2 TL'nin, çalışanları üst vergi dilimine daha erken taşıdığı iddialarını yalanlayan Bakan Işıkhan, bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.
Asgari ücretin brüt olarak belirlendiğini, kesintilerin ardından net ücretin ortaya çıktığını açıklayarak, asgari ücretin tespit komisyonu tarafından belirlendiğini vurguladı. 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarının 20 bin 2 lira 50 kuruş olduğunu ifade etti.