Boşanma davalarında yeni dönem: Tamamen kaldırıldı... Boşanma davalarında yeni dönem: Tamamen kaldırıldı...

Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, motokuryelerin zorlu çalışma şartlarına dikkat çekerek, bu mesleğin yüksek tehlikeli kategorisine alınması ve sorunun kalıcı çözümü için çağrıda bulundu. Sarıgül, 2023 yılında yaşanan 68 motokurye ölümüne vurgu yaparak, mecliste bu konuyu gündeme getirip, motokuryelerin çalışma şartlarına dair soru önergeleri sundu.

Yapılan düzenlemelerin haberlerini paylaşarak, bu düzenlemelere ek olarak motokuryeliğin yüksek tehlikeli meslek grubuna dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Zaman sınırlamasının kalkacağı, yük taşıma sınırının 20 kg olacağı, motosiklet yaşının sınırlanacağı ve kuryelerin yetki belgesi alması gerekeceği taslak düzenlemeleri olumlu buldu, ancak bu adımların tek başına yeterli olmadığını ifade etti.

Sarıgül, kuryelerin beklentisinin motokuryeliğin yüksek tehlikeli meslek grubuna alınması olduğunu belirtti ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından bu yönde adımlar atılmasını talep etti. İş güvenliği ve motokuryelerin hayatlarını riske atmamak adına daha kapsamlı bir çözümün elzem olduğunu vurguladı.