Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Sandıklar saat 17.00'de kapanırken, seçim sonuçları için geri sayım başladı. Yüksek Seçim Kurulu saat 18.30 itibarıyla seçim sonuçları için uygulanan yayın yasağını kaldırdı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, açılan sandıkların yüzde 96'sına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 49,34 oy oranıyla önde görünüyor. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 45,00 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 5,23 oy oranına sahip.

Seçim sonuçlarının henüz resmiyet kazanmamış olmasına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu bu aşamada dikkat çekiyor. Sonuçların tam olarak kesinleşmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan yapması bekleniyor.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Türkiye seçimleri hakkında bir değerlendirme yaparken bisiklet turu esnasında sorulan bir soruya cevap veren ABD Başkanı Joe Biden, "Umarım kim kazanırsa kazanır." şeklinde bir açıklama yaptı. TRT ABD Muhabiri Yunus Paksoy'un aktardığına göre Biden, "Dünyanın o bölümünde şu an yeteri kadar sorun var." ifadelerini kullanarak umutlu bir yaklaşım sergiledi.