Jeffrey Epstein'ın yaklaşık 18 yıl boyunca asistanlığını yapan Lesley Groff'un ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'ne verdiği ifade, Epstein mağdurlarının tepkisine neden oldu. Bazı mağdurlar, Groff'un Kongre'deki beyanlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

ABD basınında yer alan haberlere göre Groff, komiteye verdiği ifadede Epstein tarafından yıllarca manipüle edildiğini savunarak, mağdur olduğunu ileri sürdü. Groff ayrıca, Epstein'a gelen kadın ve kız çocuklarını tanımadığını, yaşlarını bilmediğini ve kendilerine doğrudan ödeme yapmadığını ifade etti.

Buna karşılık CNN'e konuşan çok sayıda mağdur, Groff'un kendileriyle birçok kez görüştüğünü, yaşlarını bildiğini ve bazı ödemeleri bizzat gerçekleştirdiğini iddia etti.

YÖK'ten Yeditepe Üniversitesi'ndeki Mezuniyet Töreni Olayına Soruşturma
YÖK'ten Yeditepe Üniversitesi'ndeki Mezuniyet Töreni Olayına Soruşturma
İçeriği Görüntüle

2002 yılında Epstein ile tanıştığını söyleyen Marina Lacerda, Groff'u yıllarca düzenli olarak gördüğünü belirterek, onun yeni getirilen kızlarla ilgili yaş ve kimlik bilgileri sorduğunu öne sürdü. İsmi açıklanmayan bazı mağdurlar da Groff'un pasaport ve kimlik bilgilerini bizzat aldığını, bu nedenle yaşlarından habersiz olmasının mümkün olmadığını savundu.

Bazı mağdurlar ise Epstein adına yapılan ödemelerin doğrudan Groff tarafından teslim edildiğini iddia etti. Groff ise Kongre'deki ifadesinde kimseye doğrudan ödeme yapmadığını, yalnızca zaman zaman para teslimatlarını organize ettiğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Sözcüsü, Groff'un ifadesinin mevcut delillerle karşılaştırıldığını ve yeni bilgi sunmak isteyen kişilerin komiteyle iletişime geçebileceğini açıkladı. Komitenin Demokrat üyelerinden Sara Guerrero ise Groff'un yemin altında ifade vermesi gerektiğini savundu.

Lesley Groff hakkında şu ana kadar herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Jeffrey Epstein'ın suç ağına ilişkin yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar mahkûm edilen en üst düzey isim ise eski iş ortağı Ghislaine Maxwell oldu. ABD Adalet Bakanlığı, kamuoyuna yansıyan belgelerin ardından diğer kişiler hakkında dava açılmasına yetecek düzeyde delil bulunmadığını açıklamıştı.