EPDK yetkilileri, üretim lisansının güneş enerjisi yatırımlarında en önemli kriter olduğunu vurguladı. Lisansı olmayan şirketlerin elektrik üretemeyeceğini ve dolayısıyla güneş enerjisi santrali kurarak kar dağıtamayacaklarını belirttiler. Bu bağlamda, Kainat Enerji ve iştiraki Enerji Tarlası ile İhya Enerji adlı şirketlerin, sosyal medya ve dijital platformlarda güneş enerjisi santrali kurulu tarla satışı vaadiyle vatandaşları hedef alarak dolandırıcılık yaptığına dikkat çekildi.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

EPDK yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Üç şirketin de elektrik üretim lisansı bulunmadığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların internet sitelerinden ve resmi kaynaklardan doğrulama yapmaları gerektiğini vurguladılar.

Güneş enerjisi yatırımlarında ortak olmanın iki yolunun olduğunu belirten EPDK yetkilileri, bu yolların EPDK ve Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına uygun şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca, güneş enerjisi yatırımlarında reklamlarla vaat edilen kazançların gerçekçi olmayabileceği konusunda vatandaşları uyardılar.