Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak tarife tablosunda herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu. EPDK'nın aldığı 11930 No'lu Kurul Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 3 ay süreyle geçerli olacak tarifeleri belirledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek!

Yayımlanan tarifelere göre, alçak gerilim tarifesinde mesken abonelerinin kilovatsaat başına ücreti 134,1070 kuruş olarak belirlendi. Aynı şekilde, alçak gerilim tarifesinde kamu ve özel hizmetler sektöründe faaliyet gösteren aboneler için kilovatsaat başına ücret 233,2299 kuruş olarak belirlendi.

Bu gelişmelerle birlikte, bütün abone grupları için nihai faturaya yansıyan herhangi bir değişiklik yapılmadığı görülmektedir. EPDK'nın tarife tablosunda herhangi bir fiyat artışı veya indirimi yapmadığı belirtilildi.

EPDK'nın bu kararıyla birlikte enerji tüketimine ilişkin mevcut tarifelerin devam ettiği ve abonelerin fatura tutarlarında herhangi bir değişiklik olmadığı bildirilmektedir. Aboneler, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak tarife tablosuyla ilgili mevcut fiyatlarla enerji tüketimlerini sürdürebileceklerdir.