Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nde gerçekleştirdikleri arama-kurtarma çalışmaları sırasında, enkaz altında mahsur kalan bir kişinin yanında bir miktar para buldu.

Parayı bulan ekipler, olay yerinde cep telefonlarıyla kamera kaydı aldılar ve deste halindeki paraları siyah bir valize doldurdular.

İtfaiyeciler, özel harekat ekiplerinin desteğiyle tek tek çıkardıkları dolarları tutanak karşılığı polise teslim ettiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, benzer durumlarla sık sık karşılaştıklarını belirtti.

Yılmaz, depremin ilk anından itibaren itfaiye ekiplerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini vurgulayarak,

"Bizler enkazda ilk olarak vatandaşın canını kurtarmaya çalıştık. Bu arada enkazda mallar da kaldı. Araçlar, ziynet eşyaları, para gibi değerli eşyalar bulundu. İtfaiyeci arkadaşlarımız, önce canları kurtardı ardından buldukları değerli eşyaları sahiplerine teslim ediyorlar. Kent merkezinde çöken bir binada arkadaşlarımız tahmini olarak 2 milyon doları emniyete teslim ettiler. Bu, itfaiye personelinin ruh halini gösteriyor. Hem vatandaşın canının yanında hem de mallarını koruma altına alıyor. Böyle çok olay oluyor, bu yalnızca biri. Biz gördüğümüz eşyaların hepsini emniyete teslim ederiz. Gün, dayanışma ve birlik günüdür." dedi.