Emekli aylıklarını arttıran hükümet, emeklilere yönelik ekonomik ve sosyal destekleri genişletmeye devam ediyor. "Emekliler Yılı" ilanının ardından, ilgili bakanlıkların emeklilere yönelik yeni projeler konusunda çalışmaları hız kazandı.

Candan kardeşlerden 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 41.5 milyonluk vurgun! Bahar Candan çetenin gizli kasası çıktı Candan kardeşlerden 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 41.5 milyonluk vurgun! Bahar Candan çetenin gizli kasası çıktı

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" açıklamasının ardından, emeklilerin refah düzeylerini artırıcı düzenlemeler için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda, emeklilerin hayat kalitesinin arttırılması ve sosyal haklarının genişletilmesi hedefleniyor.

Hükümet, bayram ikramiyelerini arttırma yolunda da adımlar atıyor. Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere verilecek ikramiyenin 5.000 liraya çıkarılması planlanıyor. Maliyet analizleri de bu doğrultuda yapılmakta.

Ayrıca, emekliler için kira yardımı ve elektrik, doğalgaz ve su faturalarında indirim gibi destekler de gündemde. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde yürütülecek çalışmalarda, belediyelerin emeklilere bazı hizmetlerde indirimler sağlayabileceği belirtiliyor.

Hükümetin hazırlıkları arasında, elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim ile en düşük emekli aylığı alan ve geliri olmayan emeklilere kira yardımı desteği gibi çeşitli alternatifler bulunuyor. Ayrıca, şehirler arası ulaşımda indirimli uygulamalar ve kamuya bağlı sosyal tesislerde indirimli tatil imkanı gibi seçenekler de değerlendiriliyor.

Emekliler Yılı'nda gerçekleştirilecek bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, bir paket halinde kamuoyuna duyurulması planlanıyor.