Taş-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarına bir çağrıda bulunarak, beraber mücadele etmeye davet etti. Yeni Ercan Terminal binası ve yaşanan süreçler hakkında bir televizyon programında konuşan Turanlı, zaferlerin kendi çabalarıyla taçlandırılması gerektiğini vurgulayarak, bunun en etkili yolunun kalkınma olduğunu belirtti.

Emrullah Turanlı, "Bu havalimanı Kıbrıs halkının malıdır. Kıbrıs’ta yaşayan her Kıbrıslının Ercan’da hakkı vardır. Ben burada sadece bir hizmetkârım." diyerek KKTC halkını bir araya gelerek Yeni Ercan Terminali gibi önemli bir projeye hayat verdiğini anlattı.

Ayrıca Turanlı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İngiltere ve Amerika'nın KKTC'ye uyguladığı ambargoları eleştirerek, bu engellemelerin KKTC halkının yaşam hakkını sınırladığını ifade etti. Turanlı, KKTC'nin bölgenin ticaretine ve iş birliğine olanak sağlayacak bir ada olabileceğini ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Ercan Terminal binasının tamamlanmasıyla İsrailli bakanlardan tebrik telefonları aldıklarını ve İsraillilerin KKTC'ye gelmek istediğini belirten Turanlı, KKTC'nin sahip olduğu değerleri koruması ve geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Emrullah Turanlı ayrıca, halkın birlikte hareket ederek KKTC'nin kalkınması ve yatırımlarla büyümesi için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var! Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var!

"Biz günün sonunda anahtarı KKTC halkına verip çıkacağız"


Turanlı konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti;


Bu Ercan KKTC’nin malı. Biz günün sonunda anahtarı Kıbrıs halkına verip çıkacağız. Bunu iyi korumamız lazım. Bu malı elde etmek kolay iş değil. 1 milyon Euro değerinde bir yatırım var orada. Bazı kesimler boş laflar ediyorlar. 10 yılda yaptılar bitirdiler diyorlar. Yahu kazanılan mal, başarı ortada. Bu başarıdan pay almak için alkış tutmak gerekirken, ne idüğü belirsiz, kendini bilmez insanlar laf ediyorlar. Başarıya bakın, ona odaklanın. Şu an cenetten giriş çıkış yapıyorsunuz adaya. Bu havalimanı ülkeye senede 25 milyon Euro para akıtıyor. Bunu her sene alacaksınız şu ana kadar 250-300 milyon para aldınız. Böyle 3-4 proje Kıbrıs adasının hayatını değiştirecek. Bu tarz yatırımlar ülkeye senede 100 milyon Euro'dan fazla para getirir. Şu an KKTC'nin 30 bin yatak kapasitesi var bunun 100 bine çıkması lazım".