Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı... Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı...

2024: Emeklilere Yönelik Yeni Desteklerin Yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunun ardından, emeklilere yönelik çeşitli sosyal ve ekonomik desteklerin yoğunlaştırılacağı bir yıl olacak. Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, emekli aylıkları ile ilgili olarak bakanlıklar tarafından yapılan çalışmalar, emeklilere sağlanacak kira yardımı gibi önlemleri de içeriyor.

Bayram İkramiyesinde Artış ve İndirimli Faturalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ifadesine göre, emekli bayram ikramiyelerinin artırılması planlanıyor. Bu artışın, ikramiyelerin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılması şeklinde olacağı belirtiliyor. Ayrıca, düşük maaş alan emeklilere yönelik doğalgaz, elektrik ve su faturalarında indirim sağlanması da gündemde bulunuyor.

Ulaşım ve Kültürel Faaliyetlerde İndirimler

Emeklilere yönelik bir diğer adım ise şehirlerarası otobüs ve uçak yolculukları ile kültürel faaliyetlerde indirimli biletlerin sunulması olacak. 

Kira Yardımı Planı: Kimler Faydalanacak?

Kira yardımı, özellikle 10 bin TL maaş alan ve başka geliri olmayan emeklilere yönelik bir destek olarak planlanıyor. Ancak yardımın miktarı ve başvuru koşulları hakkında detaylar henüz netleşmiş değil. 

Ne Zaman Başlayacak?

Kira yardımı ile ilgili çalışmaların başladığı, bu konunun seçimler sonrası meclis gündemine taşınacağı belirtiliyor.