Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da ikramiyelerde artış için çalışmaların sürdüğünü belirtmesi üzerine kulis bilgileri de gelmeye başladı. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında yaptığı açıklamalarla, 3 bin TL'lik bir artış ihtimalinin güçlü olduğunu, ancak 5 bin TL'ye kadar çıkabileceğini ifade etti.

İkramiye Miktarları

Uzman Sevinç, emekli ikramiyelerinde zaman içinde yaşanan dalgalanmalara ve Maliye Bakanlığı'nın bu konudaki maliyet endişelerine de değindi. Kamu işçilerine kıyasla düşük tutarlarda kalan emekli ikramiyelerinin, maaşların artış oranlarına endekslenerek düzenli bir şekilde artırılmasının önemini dile getirdi.

Maliyetin Büyüklüğü

Emeklilere yapılabilecek artışın maliyetinin 90 milyar TL civarında olabileceği, bu nedenle Maliye Bakanlığı'nın büyük maliyetlere sıcak bakmadığı belirtiliyor. Ancak emekliler, ikramiyelerinin en azından bir maaş tutarında, yani yaklaşık 10 bin TL olması gerektiğini ifade ediyor.

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı

Emeklilerin Talepleri

Sevinç, 2018'de bin TL ile İstanbul'da bir ev kiralayabilmenin mümkün olduğunu, ancak günümüzde bu miktarın yetersiz kaldığını, benzindeki 8 katlık artış gibi, emekli ikramiyelerinin de reel değer kaybını dikkate alarak artırılması gerektiğine dikkat çekti.