Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'deki milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir gelişmeyi duyurdu. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından Türkiye'de emekli sayısı hızla artarken, birçok emekli düşük maaşlarla karşı karşıya kaldı. Özellikle yüksek prim ödemelerine rağmen düşük emekli aylığı alan emeklilerin sayısı oldukça fazla.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir intibak düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. İntibak düzenlemesi, emekli maaşlarının hesaplanmasında esas alınan prim tarihlerine daha fazla önem verilmesini içeriyor. Yani, prim ödeme süresi, ödenen prim miktarı ve diğer faktörler, emekli maaşının hesaplanmasında daha fazla etkili olacak.

Bakan Işıkhan, düzenlemenin "emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak yapılan seyyanen artışlar" gibi pek çok düzenlemeyi içereceğini belirtti. Bu düzenleme sayesinde emekliler, daha adil ve tatmin edici emekli maaşlarına kavuşmayı umuyorlar. Işıkhan, bu düzenlemenin 31 Mart seçimlerinden önce yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'