TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, son zamanlarda yapılan ücret ve maaş artışlarına ilişkin olarak önemli taleplerde bulundu. Vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep eden Atalay, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı" şeklinde bir ifade kullandı. Ayrıca, memur maaşlarındaki seyyanen zamın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini vurguladı. Atalay ayrıca kıdem tazminatı konusunda da değişiklik talep etti.

Atalay, çalışanların vergi ve harçlardaki artışlarla birlikte ağır bir yük altında olduğunu belirtti. İşçilerin büyük bir kısmının yüzde 27 vergi dilimine girdiğini ve bu durumun çalışanlar için maddi kayıplara neden olduğunu ifade etti. Vergi sisteminin adil olmadığını belirten Atalay, vergi dilimlerinin düşürülmesi ve çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Atalay kıdem tazminatı tavanının artırılması gerektiğini dile getirdi. Memur maaşlarındaki artışın kıdem tazminatı tavanına da yansıtılması gerektiğini savundu. Taşeron işçilik sorununa da değinen Atalay, bu konunun ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini ve taşeron işçilerin kadroya alınmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Atalay, memurlara uygulanan zamın emeklilere de uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca en düşük emekli aylığına da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, çalışanların refahının ve gelir düzeyinin artması, vergi düzenlemeleri ve diğer taleplerin yerine getirilmesi konusunda çaba harcamaya devam edeceğini ifade etti.

Borsa İstanbul Günü Rekorlarla Tamamladı Borsa İstanbul Günü Rekorlarla Tamamladı

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi