Emekli ve memur zammı, 6 aylık enflasyon rakamları sonrası belli oldu. Temmuz döneminde asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk ara zam sonrası emekli zammı yüzde 42,35, memur zammı ise yüzde 41,69 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan milyonların en çok merak ettiği 'Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak' sorusu da netleşti! İşte detaylar...

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 42,35 MEMUR ZAMMI YÜZDE 41,69 OLDU 
TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamını yüzde 4,98 olarak açıkladı. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı yüzde 42,35 olurken, bu rakam memurlar için yüzde 41,69 oldu.
SSK emeklilerinin ardından bugün de Bağ-Kur'lular için emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak. Emekliler yılda iki kez 1.100 TL bayram ikramiyesi alırken, ölüm aylığı alanlarda, pay oranı nispetinde emekli ikramiyesi alıyor.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz zammı sonrası zamlı memur maaşları için ödemelerinin bayram öncesi 8 Temmuz tarihinde yapılacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan memur maaşları için şu ifadeleri kullandı: "Temmuz ayı memur maaşları Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek. Türkiye büyürken, gelişirken, güçlenirken, 85 milyon vatandaşımızın bilaistisna her birinin buradan payına düşeni almasını temin etmek boynumuzun borcudur."

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI MEMURA SEYYANEN ZAM OLARAK YANSIYACAK 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ve memur Temmuz zammı ile ilgili, hem emeklilerin hem de çalışanların enflasyona karşı koruyacak yüzde 42 zam oranına işaret ederek, "Asgari ücret düzeyinde bütün ücret gelirlerinin asgari ücret düzeyinde kalan kısmını vergi dışı bıraktığımız için asgari ücret arttıkça vergi dışında kalan gelirlerinin oranı artıyor. Bu da memurlara ortalama 300-500 TL seyyanen zam anlamına geliyor" dedi.

ZAMLI YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK? 
Yaşlı ve engelli maaşları her yıl 2 kez belirleniyor. Bu aylıklara memur ve memur emeklisi zam oranı kadar artış yaşanıyor. Yani Temmuz döneminde engelli ve yaşlı aylığı da yüzde 41,69 oranında artacak.


Memur maaşları gibi yaşlı ve engelli maaşları da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesabına yatacak. Buna göre yaşlı ve engelli maaşları, memur maaşları ile beraber 8 Temmuz tarihinde zamlı halde ödenecek.

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI HESABI 
Netleşen 6 aylık enflasyon rakamlarına göre;

14Emekli, memur, yaşlı ve engelli maaşlarına zam Ücretler tek tek açıklandı, Yeni maaşların yatacağı tarih belli oldu
Esnafta en düşük emekli aylığı 2.948 liradan 4.686 liraya,