Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zam oranını açıkladı. Bakan Işıkhan, ayrıca emeklilere yapılacak zam farklarının hesaplara ne zaman yatırılacağını da duyurdu. İşte detaylar...

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan ek zam oranını açıkladı. Ocak ayı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında ek zam yapılacağını belirtti. Bu zam oranının tüm emeklilere eşit bir şekilde uygulanacağını ifade etti.

Zam Farkları Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

AK Parti seçmeni, yerel seçimde hangi partiye oy verdi? Sonuçlar ortaya çıktı AK Parti seçmeni, yerel seçimde hangi partiye oy verdi? Sonuçlar ortaya çıktı

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarına ek zam farklarının ne zaman hesaplara geçeceğini açıkladı. Şu anda TBMM'de olan düzenleme teklifinin kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, aylık farkların emeklilerin hesaplarına bir hafta içerisinde yatırılacağını bildirdi. Bu uygulama ile emeklilerin ocak ayı itibarıyla artan maaşlarına kavuşmaları bekleniyor.

Bakan Işıkhan, "Hiçbir ayrım yapmaksızın Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Bu çok önemli bir karardı. Tüm emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.