TÜED'in 122 şube başkanının katılımıyla Ankara'da düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısında, emeklilerin yaşadığı zorluklar masaya yatırıldı. Bu toplantıda, emekli aylıklarına yapılan zam oranı, ürün ve hizmet fiyatlarındaki artış, ve KDV ile ÖTV oranlarındaki yükselme değerlendirildi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Emeklilerin taban aylıkları yetersiz kalıyor. Aylık hesaplama sistemlerindeki düzeltmeler olmadan ve taban aylıklarda iyileştirme yapılmadan, yüzdeli zamlar emeklilerin refahını artıramaz. TÜED olarak, aylıklara 4 bin lira seyyanen zam yapılmasını talep etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesi vahim bir hata Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesi vahim bir hata

"Çalışanlar ile Emekliler Arasındaki Gelir Makası Büyüyor"

Açıklamanın devamında, devletin çalışanlarla emeklileri eşit şekilde değerlendirmesi gerektiği vurgulandı. Bu yıl içerisinde emekli aylıklarına yapılan yüzde 30'luk ilk altı aylık zam ve yüzde 25'lik ikinci altı aylık zamla birlikte aylıklarda toplam yüzde 62,5'lik bir artış gerçekleşti. Ancak 2023 yılında asgari ücrete, kamu işçisi ve memur aylıklarına yapılan ortalama yüzde 110'luk artış, emekliler ile çalışanlar arasındaki gelir makasını daha da açtı. TÜED, TBMM'nin açılmasıyla birlikte ek zam taleplerinin gündeme alınmasını ve emeklilerin rahatlaması adına bir artışın yapılmasını talep ediyor. Bu durumun görülerek, Cumhurbaşkanı'nın seyyanen zam önerilerini tekrar değerlendirmesini bekliyorlar.