Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Tesla'nın son dönemdeki stratejisini değiştirerek farklı pazarlara geçiş yapIyor. Dünya çapında yeni yatırımlar yaparak farklı ülkelerde resmi temsilcilikler açan firma, şimdi de daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor ve bu stratejinin en önemli adımlarından biri olarak "Model 2" ön plana çıkıyor.

Elon Musk: "Düşük maliyet, yüksek üretim kapasitesi"

Musk, Sandy Munro ile yaptığı röportajda, "Düşük maliyetli ve yüksek üretim kapasiteli bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştıklarını" ifade etti. Sektör analistleri ise bu modeli "Model 2" ifa ediyor. Musk'ın açıklamalarına göre, bu yeni model, üretim teknolojileri açısından dünyadaki diğer otomobil üretim tesislerinden çok daha ileri bir seviyede olacak. Üretimin Tesla'nın Texas, Austin'deki tesislerinde başlayacağı ve ardından Meksika'daki fabrikada devam edeceği belirtiliyor. Bu yeni üretim hattı için ek binaların inşa edileceği de gelen bilgiler arasında.

Uygun fiyatlı Tesla

Otomobil sektörü uzmanı Sandy Munro, Tesla'nın bu ucuz modelinin, piyasadaki rekabeti ciddi anlamda etkileyebileceğini ifade etti. Munro, Tesla'nın böyle bir model üretmesi durumunda piyasadaki rakip firmalara büyük zarar verebileceğini ve Tesla'nın sürekli olarak otomobil satabileceğini öngörüyor. Munro ayrıca, yeni modelin Volkswagen Beetle gibi geniş kitlelere hitap eden bir "halk otomobili" olabileceğini de söyledi.