Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de üzerinde çalıştıkları yeni yargı paketi hakkında detaylar paylaştı. Bu paketin 60'tan fazla maddeden oluştuğunu belirten Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı çalışmalarının 3-4 aydır devam ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı'nın bu belgeleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından ilgili hükümet tasarılarını milletvekillerinin değerlendireceğini ifade etti.

Bakan Tunç, uluslararası arenada da önemli konulara değindi. İsrail'in Gazze'ye yardım ulaştırılmasını engellemesini savaş suçu olarak değerlendirerek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bu konuda yeterli delile sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gazze'de yaşanan toplu katliamı soykırım olarak nitelendiren Tunç, UCM'nin elindeki delillerin İsrail'in bu katliamları gerçekleştirdiğini gösterdiğini belirtti.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun İstanbul'da karıştığı trafik kazasına ilişkin soruya yanıt veren Tunç, konunun soruşturma aşamasında olduğunu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayı değerlendireceğini söyledi. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ettiklerini ve hukuki sürecin adil bir şekilde işleyeceğine inandıklarını belirtti.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Adalet Bakanı Tunç, cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin yer aldığı yeni yargı paketi taslağı hakkında da konuştu. Özellikle denetimli serbestlik sürelerinin gözden geçirilmesi, cezası 5 yılın altındaki suçlarda cezaevinde kalma sürelerinin artırılması gibi önemli değişiklikleri içeren taslağın milletvekillerinin değerlendirmesine sunulacağını açıkladı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi tarafından bazı kanunlara ilişkin iptal kararları alındığını ve bu çerçevede Tazminat Komisyonu'nun kurulması gerektiğini ifade etti.