Kış ayları yaklaşırken doğalgaz ve elektrik fatura fiyatları vatandaşı düşündürmeye başladı. Bu konuda güzel bir haber geldi. Fatura tutarı 120 TL ve üstü olan vatandaşlar fatura ücretini düşürebilecekler. İşte ayrıntılar!

Vatandaşlar son dönemlerde gelen peş peşe zamlar sonrasında faturaları düşürmenin yolunu arıyor. Dağıtım şirketleri faturaları 25 günlük dönemler içerisinde okuyor. Aylık olarak elektrik faturası 120 TL üzerinde gelenler için flaş bir gelişme yaşandı. 120 TL ve üzerinde ödeme yapan vatandaşlar, şirketlerle anlaşma yaparak faturalarını düşürebilirler.

Vatandaşların giderleri bu yıl çeşitli sektörler için yapılan zamlardan sonra artmaya başladı. Tasarruf etmek isteyenler ise araştırmalara başladı. Yapılan açıklamaya göre yıllık 1.200 kWh tüketim yapanlar serbest tüketici olarak belirlendi.

Serbest tüketiciler kendi elektrik tedarikçilerini kendileri seçebiliyor. Bu şekilde ikili anlaşma yapılarak faturalar düşürülebilir.

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞER?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte elektrik faturaları da yüksek gelmeye başladı. Elektrik faturasını düşürmenin yollarından bazıları şu şekilde:

Olabildiğince gün ışığından yararlanın

Evin yalıtımını arttırın

Makinelerinizi mümkün olduğu kadar akşam saat 10.00’dan sonra çalıştırın