İmamoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan ve 5 meclis üyesinin partilerinden istifasına dair konuştu. İttifaklarına rağmen, siyasi partilerin kendi iç meselelerine müdahil olmamaya özen gösterdiğini ifade ederek, "Her ne kadar ittifakımız olsa da bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım ne müdahil olurum. Sadece eğer orada bir anlaşmazlık, bir kavga, bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım." şeklinde konuştu.

İmamoğlu, İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisi açısından son yıllarda önemli kararlara ve başarılara imza atmış bir siyasi parti olduğunu belirtti. İstifa eden meclis üyelerine "hayırlısı olsun" dileklerinde bulunarak, İYİ Parti grubunun İstanbul'a sunduğu hizmetlere memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca, parti içindeki istifalardan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti ve içsel bütünlük dileğinde bulundu.

İmamoğlu, bir basın mensubunun İYİ Parti tarafından kendisine "CHP Eş Başkanı" şeklinde yapılan yakıştırmaları doğrulamayarak, "Benim kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor." dedi.

Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan temayül yoklamasıyla ilgili soruya cevap verirken, İstanbul'da farklı siyasi partilerin çoklu bir İstanbul adayları yarışına gireceğini belirtti. Bu durumu demokratik bir avantaj olarak değerlendiren İmamoğlu, "Farklı düşüncelerin, farklı bakış açılarının yarışabildiği bir zeminin varlığını önemsiyorum." dedi. Tüm siyasi partilere eşit saygı gösterdiğini ve her birinin İstanbul Büyükşehir adayına duyduğu saygıyı vurgulayarak, "Elbette ki her siyasi partinin İstanbul Büyükşehir adayına saygı duyuyorum." şeklinde konuştu.