Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin hızla büyüyen nüfusu ve artan ulaşım ihtiyacı karşısında, ulaşım altyapısını güçlendirmek ve trafik sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım attı. Koru-Yaşamkent ve Kızılay-Dikmen metro hatları için sondaj çalışmalarına resmi olarak başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın büyüyen nüfusu ve artan araç trafiği nedeniyle ulaşım sorununu çözmek ve şehir içi ulaşımı daha rahat hale getirmek amacıyla yeni metro projelerine hız verdi. Başkentteki ulaşım kalitesini artırmayı hedefleyen belediye, Koru-Yaşamkent ve Kızılay-Dikmen metro hatlarını hayata geçirme kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca uzatma hatları ile M5 Kızılay-Dikmen raylı sistem hattı projeleri kapsamında önemli bir adımı attı. Sondaj çalışmaları başladı. M5 Kızılay-Dikmen hattında toplam 13 kilometrelik bir güzergahda 10 istasyon inşa edilmesi planlanıyor. Bu hat üzerinde gerçekleştirilecek 70 sondaj çalışması, güzergahın jeolojik yapısı ve zemin koşullarının detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayacak.

Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz" Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz"