31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kürtçe öğrenme isteğini dile getirdi.

İmamoğlu'nun Kürt seçmenle ilişkisi ve kişisel tutkularıyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'ya verdiği röportajda, Kürt seçmenle ilişkisini ve iktidar tarafından yapılan eleştirileri şu sözlerle dile getirdi:

"Milliyetçilik tanımıyla insanların kutuplaşmaya itilmesi isteniyor. Bu çok kötü, çok tehlikeli bir şey ve Türkiye'deki en tehlikeli noktalardan biri. Şu anda belki de Türkiye'deki en tehlikeli noktalardan birisi."

İmamoğlu, Türklüğe ve kendi diline olan hayranlığını ifade ederek, "Geçmişinden bugüne Alpaslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e, Kanuni’ye bütün tarihî akış içerisinde hayranlıkla okuduğum, takip ettiğim bir sürecin ferdi olduğumun bilincindeyim" dedi.

Kürtçe öğrenme isteğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Yani öğreniyorum demeyeyim, birkaç kelimeyi aklımda tutmaya çalışıyorum. Ama elbette Kürtçe bilen çalışma arkadaşlarım var. Özellikle saha gezilerimde mutlaka onlar yanımda oluyor."

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Özellikle kadın ve yaşlı Kürt vatandaşlarıyla iletişim kurabilmek için Kürtçe öğrenmek istediğini belirten İmamoğlu, "En azından merhaba diyecek kadar, bir nasılsın diyecek kadar onun halini hatırını soracak kadar. Bunu açıkçası öğrenmeyi de kendime sorumluluk olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu.