Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Ekonomist Şenol Babuşcu, hükümetin nisan ve mayıs aylarında yapmayı planladığı yüksek zam ve vergi artışlarını yıla yayma stratejisini ele aldı. Bu plana göre, ilk 6 ayın enflasyonunun düşük çıkmasıyla temmuz ayındaki maaş zamlarının buna göre belirleneceğini ifade etti. Memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zammın, 6 aylık enflasyon farkına göre belirleneceğini belirtti. Ancak, resmi enflasyon rakamlarının ekonomistlerin hesapladığı rakamların yalnızca yarısında olduğunu, bu nedenle maaş zamlarının halkın alım gücünü yeterince artırmadığını vurguladı.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümetin planını değerlendirdi. Babuşcu, ekonomi yönetiminin vergi ve zamları seçim sonrasına bıraktığını ve bunları yılın ilk altı ayında enflasyonun yüksek çıkmaması için 1 Temmuz'dan itibaren uygulamayı planladığını belirtti. Amacın, memur ve emeklinin temmuz ayı maaş zamlarının düşük olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Babuşcu, ekonomi yönetiminin nisan ve mayıs aylarında yüksek oranlı zamlar yerine yılsonuna kadar her ay düşük oranlı zam yaparak halkı enflasyonun düşeceğine inandırmayı hedeflediğini kaydetti.

TÜİK'in resmi verilerine göre, yılın ilk üç ayında enflasyonun yüzde 15,5 olduğunu belirten Babuşcu, bu durumun ekonomik politikaların şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.