TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

İstanbul'da bir vergi dairesinde rüşvet skandalı yaşandı. İddialara göre, bir gelir uzmanı ve icra memuru, vergi borcu olan bir kişiyi tehdit ederek rüşvet talep etti. Ancak mali şube ekipleri tarafından yapılan operasyonla suçüstü yakalandılar.

Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, şüphelilerin rüşvet alırken görüntüleri elde edildi. Bu delillerle birlikte, iki şüpheli gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.

Vergi Dairesinde Rusvete Sucustu Lastikli Desteler Halinde Para Ele Gecirildi Yenicag4

Vergi borcu olan mağdur, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak vergi dairesindeki bu iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur, kendisini arayan bu kişilerin hesaplarına borcu nedeniyle bloke konulacağını, ancak belirli bir miktar para karşılığında bu kararı erteleyebileceklerini söyleyerek rüşvet talep ettiklerini iddia etti.

Soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin mağduru önce arayarak 20 bin lira karşılığında hesabına bloke konulmayacağını söyledikleri, mağdurun bu parayı verdikten sonra şüphelilerin bu sefer de 40 bin lira talep ettikleri belirlendi.

5 Nisan’da, şüphelilerin mağdurun Esenyurt’taki iş yerine giderek paraları elden teslim aldıkları öğrenildi. Polis ekipleri, bu bilgi üzerine adrese giderek, mağdurun işbirliğiyle seri numaraları belli olan paraları şüphelilere ödedi. Şüpheliler parayı aldıktan sonra araçlarıyla adresten ayrıldı. Takipteki polis ekipleri, şüphelilerin aracını durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, şüphelilerin üzerinde lastikli desteler halinde para bulundu.