Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeni torba yasada, ek motorlu taşıtlar vergisinin iki taksitte ödenebileceği duyuruldu. Ağustos sonuna kadar ilk taksit, kasım ayı sonuna kadar da ikinci taksit tahsil edilecek.

Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi

Torba teklif, memur maaş zammı dışında deprem bölgesindeki finansman ihtiyacının karşılanması için yapılan düzenlemeleri içermektedir. Bu düzenlemeler arasında araçlarda motorlu taşıt vergisinin bu yıl için iki katına çıkarılması ve tescil edilen veya yeni tescil edilecek araçlara bir defaya mahsus ek motorlu taşıtlar vergisi uygulanması da yer almaktadır.

Ek motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödenecektir. İlk taksit ağustos sonuna kadar tahsil edilecekken, ikinci taksit ödemesi kasım ayı sonuna kadar yapılabilecektir.

Ayrıca, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ne de geriye dönük zam uygulanması planlanmaktadır. ÖTV, ocak-temmuz dönemine ait 6 aylık enflasyon oranı kadar artış gösterecektir.

Yeni torba yasa ile birlikte, 2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı da yükseltildi. Genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri gibi kurumlar için ise oran yüzde 30 olarak belirlendi.

Yeni torba yasa düzenlemeleriyle birlikte, ek motorlu taşıtlar vergisi ödeme kolaylığı sağlanacak ve akaryakıt ile genel kurumlar vergisi gibi alanlarda da düzenlemeler yapılarak finansman ihtiyaçlarına yanıt verilmeye çalışılacaktır.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi