Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

En düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye yükseltiyoruz. Net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 TL’ye çıkarıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Emeklilerimizin beklentilerini göz ardı etmiyoruz. Ülkemizin deprem gerçeğine rağmen ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik getiriyoruz.

Kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşı bekleyenler meselesini çözüme kavuşturduk.

"BAKANLARIMIZA GEREKLİ TALİMATI VERDİK"

Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşını 7500 TL’ye yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdik. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi