AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı bir televizyon programında, İstanbul'daki yerel seçim yarışına ilişkin son anket bilgilerini paylaştı. Kabaktepe, AK Parti'nin şu anda yarışı 1-1.5 puan önde götürdüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Kararsız seçmenin durumuna da değinen Kabaktepe, seçmenin büyük çoğunluğunun kararını verdiğini ifade etti. Ancak, seçime kadar az bir kısmın hala kararsız olduğunu belirterek, kararsız seçmen oranının her geçen gün azaldığını vurguladı. Bunun sebeplerini, kampanyaların etkisi ve seçimin yaklaşması olarak açıkladı.

Anketlerin sonuçlarının farklılık gösterebileceğini dile getiren Kabaktepe, kendi çalışmalarının sonuçlarına göre şu an yarışı 1-1.5 puan önde götürdüklerini ifade etti. Ancak gerçek sonucun 31 Mart günü sandıkta belli olacağını ve vatandaşların mührünü vurduğu günün gerçek anketi olacağını belirtti.

Kabaktepe, her seçimin kendisinden sonraki seçime etkisi olduğunu vurgulayarak, insanların yerel seçimlerde tercihlerini seçimin öznel durumuna göre belirlediğini söyledi. Her seçimin siyasal duruşların yanı sıra o anki koşulların da etkisi altında olduğunu belirtti.