Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Malatya'da öğretmenlere konteyner sağlanması sürecinde, sendikaya üye olmayan öğretmenlere konteyner vermeme tehdidiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Özat, Memur-Sen ve Eğitim-Birsen'in ilçe temsilcilerinin konteyner sorumlusu olarak atanarak, öğretmenlere "Sendikamıza üye olmazsanız konteyner vermeyeceğiz." diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü.

Bu iddia, özellikle deprem bölgesinde öğretmenlerin kalacak yer sorunuyla mücadelede devletin çözüm arayışlarına karşın, sendikal aidiyet üzerinden yapılan ayrımcılıkla ilgili çeşitli eleştirilere neden oldu.

Özat, bu durumu ahlaksız bir hareket olarak nitelerken, öğretmenlerin mağdur edilmesine ve devletin imkanlarının sendika aidiyetine bağlanmasına tepki gösterdi.

Genel Başkan, sosyal medya paylaşımında, Malatya Valisi, Milli Eğitim Müdürü ve hatta Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunarak konunun ciddiyetini vurguladı. Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı'na ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulunacaklarını belirtti.

Eğitim Gücü Sendikası, konuyu Malatya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sahadaki öğretmenlerle doğrudan konuşmak amacıyla iki Genel Başkan Yardımcısını görevlendireceğini açıkladı. Öğretmenlere konteyner verilmemesi iddialarının somut bir şekilde sahada sorgulanarak gerekli önlemlerin alınması için adımlar atılacağı vurgulandı.