Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte, memurların aldığı zamların erimesi konusunda endişeler artıyor. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak ayında yapılacak düzenlemenin memurları memnun etmesi gerektiğini belirtti. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı, toplu sözleşme masasında alınan teklifin kabul görmesi halinde memurların kış aylarını daha rahat geçirebileceklerine vurgu yaptı.

Yalçın'ın yaptığı açıklamaya göre, Kasım ayı enflasyon rakamları %3,28 olarak açıklanmış, yıllık enflasyon ise %61,98 olarak belirlenmişti. Bu durumda enflasyon farkının %26,09 olduğu ifade edildi. Genel Başkan, Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte kamu görevlisi ve emeklisinin alacağı enflasyon farkının belli olacağını belirtti.

Yalçın, mevcut durumu ve oluşacak ekonomik tabloyu öngören 7. Dönemdeki tekliflerinin reddedildiğini ifade ederek, kamu görevlilerinin maaşlarını belirleyenin somut veriler değil, Hakem Kurulu Kararı olduğuna dikkat çekti. 2024 Ocak ayında yapılacak zam beklentilerine rağmen, artışın büyük bir kısmının enflasyon farkından kaynaklanacağını söyledi.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Ayrıca, Yalçın, Memur-Sen'in sunduğu tekliflerin hayata geçmesi durumunda kamu görevlilerinin kış aylarını daha rahat geçirebileceğini belirtti. Enflasyon farkının ödemesinin Memur-Sen'in bir kazanımı olduğunu ifade eden Genel Başkan, kamunun dayatmalarının soruna çözüm olmadığını vurguladı.