Karnelerin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler e-Okul sisteminin not girişi kapanma tarihini merak ediyor. İlk dönem sona ererken, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenci notlarına erişim devam edecek.

Bu yılın ilk dönemi sona ererken, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden not girişi yapılıp yapılmadığı ve sistemin ne zaman kapanacağı sıkça araştırılıyor. Genellikle karnelerin verileceği haftaya denk gelen not girişi, 15 ile 17 Ocak tarihleri arasında tamamlanması bekleniyor.

Not girişlerinin yoğunluk nedeniyle aksaklık yaşandığı zamanlarda öğrenciler, e-Okul'un kapatıldığını düşünebiliyor. Ancak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet veriyor.

Eğitimcilerin yazılı sınavlarını okuma tarihine bağlı olarak değişen e-Okul not girişi kapanış tarihi, genellikle karnelerin verileceği tarih olan 19 Ocak'tan birkaç gün önce oluyor. Bu dönemde öğrencilerin ve velilerin e-Okul sistemine yoğun ilgisi, girişlerde geçici aksaklıklara neden olabiliyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

e-Okul VBS Giriş Ekranı ve İşlem Adımları

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü
  1. e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapın.
  2. Açılan sayfadaki bilgi giriş ekranında istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.
  3. Sistem, ikinci bölümü açarak öğrencinin kimlik bilgilerini veya eğitim bilgilerini isteyecek.
  4. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi bilgileri doğru bir şekilde girin.
  5. Öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılacaktır.

Eğer yukarıdaki adımları doğru bir şekilde takip ederseniz, e-Okul sistemine giriş yaparak öğrencinin not bilgileri, sınav tarihleri, devamsızlık tarihleri, okuduğu kitaplar ve yazılı ortalamaları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Sistem, öğrenci ve velilere eğitim süreciyle ilgili detaylı bilgiler sunmaktadır.