Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı yönetmeliği ile birlikte e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik tebligat adresi başvuruları artık mümkün hale geldi. Elektronik tebligat yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile e-Devlet Kapısı, resmi tebligatların alınabileceği bir platform haline getirildi. Yapılan düzenleme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, elektronik tebligat yönetmeliğinin 5. maddesi kapsamında elektronik tebligat yapılma zorunluluğu bulunan gerçek ve tüzel kişiler, e-Devlet Kapısı aracılığıyla PTT tarafından kurulan ve işletilen UETS (Uygulamalı Elektronik Tebligat Sistemi) üzerinden elektronik tebligat adresi almak için başvuruda bulunabilecekler.

Elektronik Tebligat Adresi Nedir?

Elektronik tebligat adresi, PTT tarafından kaydedilen ve gerçek kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler için ise tâbi oldukları sistem bilgileri esas alınan UETS'ye kaydedilen tebligat adresidir.