Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nın yeni hizmetlerini duyurdu. Koç, 2008 yılında açılan e-Devlet Kapısı'nın, 63 milyon kullanıcısı olan 'Askerliğim' hizmetinin yanı sıra yeni hizmetler sunduğunu duyurdu.
 

Koç, e-Devlet Kapısı'nın kurulduğu günden bu yana hizmetlerin kullanım sayılarının her yıl arttığını ve şu anda 63 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olduğunu ifade etti. 'Askerliğim' hizmetiyle Türk vatandaşlarının askerlik işlemlerini adım adım e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebildiğini söyleyen Koç, askerlik hizmetinin basit gibi görünen ancak süreçleri uzun olan bir hizmet olduğunu vurguladı.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Koç, e-Devlet Kapısı'nın 2008 yılında 22 hizmetle başladığını ve şu anda 7 binden fazla hizmet sunduğunu belirtti. Vatandaşların hizmetleri bulmakta zorlandığı için konu odaklı ve bütünleşik hizmetleri her gün artırdıklarını söyleyen Koç, öncelikle 'Araçlarım' hizmetini açtıklarını ve araç sahiplerinin birçok bakanlığın hizmetine tek bir pencereden erişebildiğini ifade etti. 'Çalışma Hayatım' hizmetiyle emeklilik süreçleriyle ilgili bilgilere ve eczane ile SGK bilgilerine erişimin sağlandığını söyleyen Koç, 'İkametgahım' hizmetiyle ev ile ilgili işlemlerin yapılabileceği bir arayüz sunduklarını belirtti. Ayrıca 'Hac işlemleri' hizmetiyle de hacı adaylarının otel seçiminden uçak bileti alımına kadar tüm işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapabileceklerini belirtti.

Koç, gelecekte 'Aile Hayatım', 'Çocuklarım', 'Okulum' gibi yeni hizmetlerle 7 bin hizmeti konsolide ederek vatandaşların daha kolay bir şekilde hizmetlere ulaşmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.