Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde vatandaşları, e-devlet kapısını taklit eden 'oltalama' riskine karşı uyardı. Sosyal medya platformları ve e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı ismi ve logosunun kullanılarak yerel seçimlerle ilgili "oltalama" faaliyetlerinin yapıldığı belirtildi.

Ofis tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seçmen Kaydı Bilgilerini Doğrulama, Seçmen Kaydı Sorgulama veya Oy Kullanacağınız Sandık Değişti gibi başlıklar altında e-Devlet Kapısı arayüzünü taklit eden kişilere itibar edilmemesi, kişisel verilerin paylaşılmaması ve iletilen bağlantılara tıklanmaması önemlidir. Seçmen kaydı ve bilgileri için yalnızca resmi kanallar olan e-Devlet Kapısı (https://turkiye.gov.tr), e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması, https://secmen.ysk.gov.tr, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi (444 9 975) kullanılmalıdır."