Türkiye'nin atılımları olumlu ama daha alınacak çok yol var

Humberto Lopez, Dünya Bankası'nın Türkiye Direktörü, yakın zamanda İngiliz haber ajansı Reuters ile gerçekleştirdiği röportajda Türkiye'nin yeni ekonomi politikalarının olumlu bir seyir izlediğini ifade etti. Lopez, "Adımlar doğru yönde atıldı ancak yolun çok başındayız," şeklinde konuştu.

18 milyar dolarlık finansman paketi duyuruldu

Bu açıklamanın hemen ardından, Lopez Dünya Bankası tarafından Türkiye'ye önümüzdeki üç yıl içerisinde 18 milyar dolar finansman sağlanacağını duyurdu. Türkiye'ye sağlanacak bu devasa paketin 6 milyar doları kamu sektörüne, geriye kalan 12 milyar dolar ise özel sektöre yönlendirilecek.

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

Kısa ve uzun vadeli ekonomik zorluklar

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Lopez, kısa vadede politikaların doğru kalibre edilmesi ve uzun vadede verimlilik artışı gibi konuların Türkiye ekonomisi için en büyük zorluklar olduğuna dikkat çekti.

Eximbank'a verilecek garanti artacak

Ayrıca Lopez, Türkiye'ye bugüne kadar sağladıkları 3 milyar dolarlık deprem finansmanı konusunda da bilgi verdi. Kamuya sağlanacak olan 6 milyar dolarlık finansmanın bir kısmının Eximbank’a verilecek garantiyi artırmak için kullanılacağını belirtti.