Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

DSİ tarafından belirlenen başvuru şartları çerçevesinde, en az yüzde 40 engelli raporu olan adaylar için kontenjan ayrıldığı bildirildi. Eğitim şartı olarak en az ilkokul, en fazla ise düzeyinde mezun olmak yeterli. Adayların taşıması gereken diğer kriterler ise 657 yılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlar.

Ek olarak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak ve kamu kurumlarından daha önce disiplin suçu nedeniyle çıkarılmamış olmak gibi şartlar da mevcut.

Kimler atanamayacak?

Başvuruların ardından gerçekleşecek olan yerleştirme sürecinde, nitelikleri uymayan veya yanlış beyanda bulunmuş adayların ataması yapılmayacak. Eğer yanlışlıkla bir atama yapılırsa, bu atama işlemi iptal edilecektir. Belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar da göreve başlatılmayacak.

Önemli tarihler ve süreç

Başvurular 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacak. Adaylar için belirlenen şartlar oldukça esnek tutulmuşken, bu esneklik en az ilkokul mezunu olma şartını da içermekte.