Dr. Mehmet Öz'ün uyarısına göre, Özellikle burun ile dudakların yanlarından başlayarak aşağı doğru inen bu üçgen şeklindeki alan, cildin zarar görmesi durumunda enfeksiyonun beyine kadar ulaşma riski taşıyor.

Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar

Dr. Öz, özellikle burun içinden çekilen kılın, cildin zarar görmesine yol açarak kan sızmasına neden olabileceğini ve bu durumun kavernöz sinüs trombozisine, menenjite veya beyin apsesine yol açabileceğini belirtiyor.

Sivilce patlatmanın da benzer risklere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Pimple Popper (Dr. Sandra Lee), bu üçgen bölgede enfekte bir sivilce çıkması durumunda, kavernöz sinüse daha kısa bir mesafe olduğunu ve enfeksiyonun yayılması durumunda körlük ya da felç gibi ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade ediyor.

Bu sağlık riskleri nadir görülse de, fark edilmediği takdirde ölümcül olabilir. Bu nedenle, uzmanlar bu bölgelere müdahale ederken dikkatli olunması, sivilce patlatmanın bilinçsizce yapılmaması konusunda uyarıyor. Uygunsuz zamanlarda ve yöntemlerle patlatılan sivilcelerin, kalıcı izlere ve tekrarlayan sorunlara neden olabileceği de vurgulanıyor. En güvenli yaklaşımın, dermatolog tavsiyelerine başvurmak ve doğru tedavi yöntemlerini uygulamak olduğu belirtiliyor.